VİNTAGE MÜCEVHERLER MODASI

04-04-2019 12:07
VİNTAGE MÜCEVHERLER MODASI
VİNTAGE MÜCEVHERLERİNİN İZLERİNİ SÜRÜYORUZ?

Değerlerini, üretildikleri dönemin estetik anlayışını yansıtan tasarımlardan alan vintage takılara olan merak her geçen gün artıyor ve vintage takılara sahip olmak ciddi bir tutku haline gelmeye başlıyor.


Çağdaş kuyumcular artık, eski parçaları yeniden yorumlayarak müthiş işler çıkarıyorlar. Dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise, bir parçanın vintage olabilmesi için üzerinden tam 20- 30 sene önceki dönemi yansıtması gerekmektedir.


Art Market Research tarafından hazırlanan yeni veriler, vintage mücevherlerin son 10 yılda %54 oranında değerlendiğini gösteriyor.


Van Cleef and Arpels, Cartier, Bulgari gibi dünyanın önde gelen yüksek mücevher markaları belli dönemlere damga vurmuş eşsiz mücevherlerini yeniden yorumladıkları vintage tasarımlarıyla dikkat çekiyorlar.

 


Kusursuz el işçiliği, simgeler, mühürler, çerçeveler, asma kilitler, vintage zincirler, pırlanta, gül kesim elmas, renkli taşların ve bolca altının kullanıldığı farklı formları ile ön planda olmayı başaran şaheserler... Aklınıza gelemeyecek kadar farklı alternatif parçaları içeren bu akımın en çarpıcı tasarımları inançları içeren figürler, mitolojik parçalar, antik tasarımlar gibi görebildiğimiz seçkilerden oluşmakta. Vintage mücevherlerde en çok karşımıza çıkan diğer bir parça da çiçek motifli mücevherler. Çiçek motiflerini en çok yüzük, broş ve kolyelerde görebiliyoruz. Eğer tam bir vintage tutkunuysanız tektaşınızı da vintage model tercih edebilirsiniz.


Sadece özel zamanlarda değil, gündelik yaşamda bembeyaz düz uzun bir elbise ile, beyaz bir gömlek ve bir Jean ile takılabilecek vintage mücevherler çok moda. Londra, Paris’teki vintage ürünlerin olduğu pazarları gezmek eşsiz bir zevk benim için, öneririm. Bunun yanı sıra internet üzerinden, ikinci el parça satan mağazalardan, eskici pazarlarından temin edebileceğiniz ve tabi ki en önemlisi mücevher meraklısı bir anne ya da aile büyüklerine sahipseniz mücevherlerinizde fark yaratmamanız imkânsız!


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.